Nejnovější zprávy: Robert Goláň svými snímky promlouvá s lidmi na okraji Studenti mapují vizuální smog v ulicích Valašského Meziříčí

Aktuálně

Dětský pavilon otrokovické polikliniky prošel rozsáhlou rekonstrukcí

Nabídnout malým pacientům i jejich rodičům prostředí, ve kterém se budou cítit příjemně a zároveň zde najdou vše potřebné. Plán se podařilo realizovat za necelých pět měsíců. Na pokrytí nákladů rekonstrukce ve výši 2,9 milionů korun se významně podílelo město Otrokovice.


Autor: Město Otrokovice

Dětský pavilon navazuje na již realizovanou rekonstrukci sociálního zázemí v hlavní budově polikliniky. „Nemohli jsme opomenout lékaře a pacienty na dětském pavilonu. Chtěl jsem udělat rekonstrukci pořádně, a najít pro tento úkol architekta či designéra, který bude řešit novou, dětem přátelskou, podobu interiérů v moderním stylu na odpovídající úrovni,“ vysvětlil jednatel městské polikliniky v Otrokovicích Pavel Javora.

Prostory dětského pavilonu byly totiž v původním stavu ještě dle projektu z přelomu 70. a 80. let. „Rekonstrukci si tedy opravdu zasloužily,“ dodal Javora. Rekonstrukcí prošla příchozí chodba a schodiště, společné prostory čekáren dětského pavilonu i sociální zázemí pro veřejnost i pro lékaře. „Myšlenkou bylo vytvořit takové místo, které bude pro děti příjemné a uklidňující. Prostor, který nebude připomínat klasickou čekárnu u doktora a bude tak trošku pohádkový. Hlavním motivem je tapeta velryby, která je pomyslným strážcem dětí. Barevnost je laděna do jemných pudrových tónů růžové, zelené a modré proložené bronzovými prvky. V návrhu jsou použity odolné materiály v moderním, ale nadčasovém designu. Na podlahu jsem navrhla intuitivní navigační systém, který pacienty navede k příslušné ordinaci. Věřím, že malí pacienti i doktoři se budou v tomto prostoru cítit příjemně a bude jim dlouho dělat radost,“ uvedla interiérová designérka Kristýna Jandíková.

Aby se děti v nových prostorech cítily ještě příjemněji, přizval jednatel polikliniky ke spolupráci také místní ZUŠ. Výtvory jejích žáků ozdobí chodby. „Malby, kresby a rytiny žáků ZUŠ rozzáří dosud stroze působící interiéry vstupních prostor polikliniky,“ míní Pavel Javora.

„V posledních dvou letech se na poliklinice udělala spousta práce. Zcela zásadní byla jedna z posledních investičních akcí, díky které prošlo kompletní proměnou sociální zázemí na hlavní budově. V okolí polikliniky přibyla parkovací místa. Lidé se zde lépe vyznají díky přehlednému informačnímu systému a vše pohodlně zjistí i na nových webových stránkách. V neposlední řadě přibylo také vybavení prostor lékárny Wi-Fi připojením pro snadnější vyzvedávání e- receptů. Na polikliniku se podařilo přivést i nové lékaře, odborníky, kteří pomáhají lidem v oblasti fyzioterapie, ortopedie a dalších. Kvituji, že městská poliklinika reaguje na potřeby svých klientů z řad veřejnosti i lékařů. Podařená rekonstrukce dětského pavilonu je toho důkazem,“ pochválil vedení polikliniky místostarosta města Otrokovice Ondřej Wilczynski, který má v gesci městské obchodní společnosti.