Nejnovější zprávy: Karolinka už nechce výpadky dodávek vody. Na čerpací stanici vyměňují dosluhující čerpadla ​Nábor do registru dárců kostní dřeně pokračuje na Valašském záření

Společnost

Zlínskou Školou vaření už letos prošlo 600 kurzistů, nově se chystá kurz pro děti i vánoční cukroví

Již šest set amatérských kuchařek a kuchařů v letošním roce prošlo Školou vaření ve zlínské Bistrotéce Valachy. Zájem o kuchařské kurzy stále roste, na nadcházející měsíce proto Bistrotéka Valachy vypsala pět desítek dalších termínů, a to včetně nových témat.


Autor: Obchodní dům Zlín

„Lidé se nás často ptali, jestli bychom mohli připravit i kurzy vaření speciálně pro děti. Na 26. listopad a 3. prosinec proto chystáme první dva kurzy pro malé kuchařky a kuchaře od 7 do 12 let na téma Připrav si dětskou párty pro kamarády. Novinkou jsou také kurzy přípravy čokoládových pralinek a dezertů s Martinou Kynstlerovou, vítězkou soutěže Peče celá země, v prosinci nabídneme i její kurz pečení vánočního cukroví a ze „slaných“ témat chystáme novinku v podobě Francouzské nebo Asijské kuchyně (nejen) pro vegany. Máme radost, že se nám také po loňské úspěšné premiéře podařilo domluvit další kurz s michelinským šéfkuchařem Romanem Paulusem,“ uvedla manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová.

Pokračovat budou i tradiční a populární témata, jako třeba kurz pečení kvasového chleba s Lenkou Molkovou z Bistrotéky Valachy nebo valašských frgálů s pekařkou Resortu Valachy Velké Karlovice Pavlou Stoklasovou. K tradičně oblíbeným patří i kurzy Antonína Bradáče, specialisty na thajskou a asijskou kuchyni, nebo Tomáše Černého, šéfkuchaře restaurace Dejvická 34 oceněné Bib Gourmand v Michelinově průvodci, jenž vyučuje italskou kuchyni, přípravu steaků a tematické Dámské a Pánské jízdy. Bistrotéka dlouhodobě spolupracuje mj. i s vietnamským kuchařem Mayem Tran Hau z bistra Večerka Brno, zlínským specialistou na grilování a ryby Přemyslem Kosem a dalšími lektory.

Zajímavostí Školy vaření je, že se kurzy odehrávají přímo v restauraci Bistrotéky Valachy v druhém podlaží zlínského Obchodního domu. Část restaurace je koncipována jako kuchařský kout se zázemím a vybavením pro výuku. „Právě díky propojení školy s restaurací máme často poptávky i na kuchařské kurzy pro uzavřenou společnost jako formu teambuildingu nebo vánočního večírku. Lidé se chtějí pobavit, posedět si u dobrého jídla a pití, ale současně se i něco nového naučit. Zatímco ženy preferují hlavně témata pečení, u mužů nejvíc bodují kurzy věnované přípravě masa nebo grilování,“ uzavírá Simona Stavjaňová. Více na www.bistrovalachy.cz/skola-vareni/

Harmonogram kurzů Školy vaření Bistrotéky Valachy – podzim 2023/zima 2024

Novinky:

· Francouzská kuchyně – 1. 11.

· Připrav si dětskou párty pro kamarády – 26. 11., 3. 12., 7. 1. KURZ PRO DĚTI

· Pečení vánočního cukroví s Martinou Kynstlerovou – 11. a 12. 12.

· Kurz vaření s Romanem Paulusem – 3. 1. TIP

· Neobyčejné zákusky, tak trochu jinak s Martinou Kynstlerovou – 30. 1. a 28. 2.

· Výroba čokoládových pralinek s Martinou Kynstlerovou – 31. 1., 13. 2., 27. 3.

· Asijská kuchyně (nejen) pro vegany – 18. 3.

Další témata:

· Kurz pečení valašských frgálů – 11. a 17. 10., 14. a 21. 11.

· Kurz valašské kuchyně – 26. 9., 14. 2.

· Kurz italské gastronomie – 15. a 16. 10.

· Kurz pečení kvasového chleba – 22. 10., 6. 11., 21. 1.

· Španělská kuchyně - 27. 9.

· Indická kuchyně - 2. 10., 15. 1.

· Tajemství makronek – 4. 10., 8. 11.

· Vietnamská kuchyně – 23. 10., 20. 11., 4. 12.

· Dokonalá příprava zvěřiny – 24. 10.

· Thajská kuchyně II. – 29. 10.

· Moderní odpalované těsto – 31 10.

· Japonská kuchyně – 30. 10., 19. 2.

· Curry čtyř asijských zemí – 6. 11., 26. 2.

· Street food letem světem – 7. 11., 27. 2.

· Steaky a omáčky II. – 12. a 13. 11.

· Thajská kuchyně III. – 19. 11.

· Vaření podle Jamieho Olivera – 9. 1.

· Česká kuchyně – 16. 1.

· Kouzlo 5 druhů masa – 28. a 29. 1.

· Ryby a mořské plody – 6. 2.

· Velká pánská jízda – 11. a 12. 2.

· Kurz pečení dokonalých dortů – 9. a 10. 10.