Nejnovější zprávy: ​Tři mušketýři ve Zlíně: klasika v komediálním hávu Vsetínské nádraží ozdobí umělecká připomínka Josefa Sousedíka

Byznys

​Vietnam, Svatomartinské menu i humr: Bistrotéka Valachy připravila novinky ve Škole vaření

Zlínská Bistrotéka Valachy opět „rozjíždí“ oblíbenou Školu vaření. Do konce roku vypsala dalších dvanáct termínů kurzů vaření, první z nich se koná už v neděli 31. října.


Autor: Obchodní dům Zlín

„Kvůli lockdownu jsme kurzy dlouho nemohli pořádat, v létě jsme pak jen nahrazovali zrušené termíny a teď se nám konečně uvolnily ruce pro nové akce. Zájem je velký, což nás těší. Připravili jsme několik novinek a také kurzy na aktuální podzimní témata,“ říká manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová.

K největším hitům podzimu bude bezesporu patřit kurz Vietnamská kuchyně. „Lidé mají exotickou gastronomii rádi, kurzy thajské kuchyně u nás bývají tradičně vyprodané a měli jsme řadu dotazů právě na Vietnam. Dlouho jsme pátrali po vhodném lektorovi a máme radost, že jsme ho nakonec našli, a to osobu z nejpovolanějších. Kurzy povede vietnamský kuchař May Tran Hau provozující oblíbené Bistro Večerka v Brně, které je zařazeno i v Gastromapě Lukáše Hejlíka,“ dodává Simona Stavjaňová.

S podzimem jsou spjaté husí, kachní a zvěřinové hody, chystají se proto i novinky zasvěcené těmto tématům: kurzy Netradiční Svatomartinské menu s Tomášem Černým, jenž vede známou pražskou restauraci Dejvická 34 a působí jako lektor také v Pražské kulinářském institutu, nebo Dokonalá příprava zvěřiny se zlínským šéfkuchařem Přemyslem Kosem.

Skutečnou raritou bude Vánoční příprava humra vpolovině prosince. Škola vaření nabídne i tradiční oblíbené témata, například Italskou kuchyni nebo Kurz pečení kvasového chleba s Lenkou Molkovou z Bistrotéky Valachy.

„Již ladíme další termíny na příští rok, abychom mohli poukazy na kurzy vaření nabídnout jako tip na vánoční dárek. Termíny zveřejníme již brzy,“ uzavřela Simona Stavjaňová.

Více informací: www.bistrovalachy.cz/skola-vareni/

Kurzy Školy vaření do konce roku 2021:

Kurz pečení chleba - 31.10., 7.11. a 21.11.
Ryby a mořské plody - 9.11.
Netradiční Svatomartinské menu - 14.11.
Italská kuchyně - 15.11.
Vietnamská kuchyně - 16.11. a 29.11.
Thajská kuchyně I. - 22.11.
Dokonalá příprava zvěřiny - 30.11.
Vánoční příprava Humra - 12.12. a 13.12.