Nejnovější zprávy: Kradl, podváděl a vyhrožoval s pistolí v ruce. Ve vazbě čeká na soud Hasička ​Lucie Bůbelová přivezla ze Saúdské Arábie dvě medaile

Gastronomie

​Pořadatelé ruší letošní Karlovský gastrofestival ve Velkých Karlovicích

Tradiční Karlovský gastrofestival ve Velkých Karlovicích se ani letos neuskuteční. Hlavní pořadatel, Resort Valachy, se rozhodl vynechat i letošní ročník této populární gastronomické akce, která do obce u slovenské hranice každoročně přiláká desítky tisíc lidí. Původně se měl Karlovský gastrofestival konat 1. až 3. října.


Autor: Resort Valachy

„Byli jsme odhodlaní jej letos uspořádat. Těšili jsme se, že se konečně opět potkáme v našem údolí Léskové s milovníky dobrého jídla a pití. Vývoj posledních týdnů a signály zaznívající ze strany politiků a odborníků nás ale přiměly změnit rozhodnutí. V současné době nemáme jistotu, že by bylo reálné akci uspořádat v souladu se všemi podmínkami, k nimž patří i kontroly a korigování počtu i pohybu návštěvníků. Nemáme jistotu, že bychom mohli za této situace přinést návštěvníkům kvalitní a příjemný zážitek, na jaký jsou u nás zvyklí. Letošní ročník rušíme, ale věříme, že příští rok si to už konečně vynahradíme,“ uvedl ředitel pořádajícího Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Karlovský gastrofestival s ochutnávkami specialit v místních hospodách a restauracích, mezinárodním farmářským trhem, soutěží o nejlepší valašský frgál, michelinskými galavečeřemi a dalším programem má za sebou jedenáct ročníků, patřil k průkopníkům gastro akcí tohoto druhu v tuzemsku.

Odehrává se v 3,5 km dlouhém údolí Léskové na několika gastro zastávkách u místních hotelů a penzionů, mezi nimiž se návštěvníci pohybují pěšky po cyklostezce, v historických autobusech a turistickém vláčku. V posledních letech přilákal během víkendu přes třicet tisíc návštěvníků z České republiky i blízkého Slovenska. Jedinečný je mj. tím, že je na něj bezplatný vstup.

„Právě vzhledem k tomuto specifiku a rozlehlosti místa konání je prakticky nemožné regulovat počet návštěvníků. Místní hotely a penziony ale samozřejmě budou v původním termínu gastrofestivalu otevřené a budou standardně nabízet své speciality, některé chystají i akce s grilováním nebo ochutnávkami piva,“ doplnil Tomáš Blabla.