Podzim ve Velkých Karlovicích láká na akce pro děti, sportovce, pekaře i gurmány
Podzim ve Velkých Karlovicích bude plný zajímavých akcí. Resort Valachy chystá na takřka každý podzimní víkend něco zajímavého. Na své si přijdou rodiče s dětmi, milovníci dobrého jídla i hudebních večerů, sportovci, amatérští pekaři, vyznavači saunování nebo třeba příznivci golfu.
Tvoření z přírodních materiálů, pečení bramboráků, živá zvířátka a na závěr i dobrodružná procházka večerním lesem: to vše bude připraveno pro děti v sobotu 12. října při tradičním Podzimním kouzlení se stezkou odvahy u hotelu Galik. Návštěvníci mohou popustit uzdu fantazii a zapojit se do výroby strašidýlek z dýní a dalších přírodních materiálů. Autoři nejhezčích výrobků budou odměněni. Odpoledne zpestří i projížďky na koni, živá alpaka, řezbáři, tvořivá dílnička, smažení bramboráků a různé hry a soutěže. V 18 hodin se otevře stezka odvahy.
O týden později jsou zváni sportovci všeho věku. U hotelu Galik se v sobotu 19. října chystá běžecký závod Běhej Valachy, který vedle obvyklých dvou tras v délce 6 a 12 km pro dospělé a šesti kratších tras pro děti nabídne i novinku: Rodinný závod dvojic, do nějž se mohou zapojit děti ve věku 9 až 15 let s rodiči či jinými rodinnými příslušníky. Zpestřením bude účast olympioniků a beachvolejbalových mistrů světa Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, s nimiž mohou sportovci nejen poměřit síly, ale také si zasoutěžit o volejbalové míče.
Přelom října a listopadu je tradičně ve znamení Halloweenu a relaxační centrum Wellness Horal v hotelu Horal proto překvapí v pátek 1. a sobotu 2. listopadu návštěvníky speciálními saunovými rituály. Po oba dny ve večerním čase saunéři připraví rituály s pravou halloweenskou atmosférou i stylovým občerstvením.
Ve Spa hotelu Lanterna se chystá několik gastro akcí se zajímavými kuchařskými osobnostmi. V pátek 4. října to bude galavečer s českou kuchařskou legendou Pavlem Sapíkem, v sobotu 19. října degustační večer s Tomášem Černým, šéfkuchařem restaurace Dejvická 34 oceněnéBib Gourmand v Michelinově průvodci, a v sobotu 23. listopadu zavítá do Velkých Karlovic Lukáš Hlaváček, šéfkuchař pražské Terasy U Zlaté studně, jenž léta působil v zahraničních michelinských restauracích. V Lanterně představí menu s odlehčenou francouzskou kuchyní. Ani letos nebude v gastro kalendáři chybět tradiční a oblíbená Noc bílých lanýžů a italských vín, a to 14. listopadu.
Na své si přijdou nejen ti, co si rádi pochutnají, ale i ti, které baví jídlo připravovat. O vybraných nedělích se budou konat oblíbené kurzy pečení valašských frgálů, v sobotu 26. října také kurz pečení pizzy pro děti. Chystají se i večery s živou muzikou, golfisté se mohou těšit na několik golfových turnajů.
Více o všech akcích je na www.valachy.cz/akce
KALENDÁŘ AKCÍ PODZIM 2024
·4. 10. Degustační večer s Pavlem Sapíkem ve Spa hotelu Lanterna
·5. 10. Golfový turnaj O zážitky na hotelu Lanterna na Golfovém hřišti Horal
·12. 10. Podzimní kouzlení se stezkou odvahy
·12. 10. Chalupářský turnaj na Golfovém hřišti Horal
·13. a 27. 10. Kurz pečení valašských frgálů
·18. – 20. 10. Wellness víkend aneb Valašský víceboj
·19. 10. Zabijačkový turnaj na Golfovém hřišti Horal
·19. 10. Běhej Valachy – běžecký závod
·19. 10. Galavečer s Tomášem Černým ve Spa hotelu Lanterna
·25. 10. Hudební večer – Radim Zenkl & Ondra Kozák v Lanterně
·26. 10. Kurz pečení pizzy (nejen) pro děti
·26.10. Hudební večer – saxofonista DeeSaxx v Lanterně
·29. 10. Ochutnávka korbáčků a ukázka výroby v Lanterně
·1. a 2. 11. Halloweenské saunování ve Wellness Horal
·10. a 24. 11. Kurz pečení valašských frgálů
·14. 11. Noc bílých lanýžů ve Spa hotelu Lanterna
·17. 11. Hudební večer se sametovými melodiemi v Lanterně
·23. 11. Galavečer s Lukášem Hlaváčkem ve Spa hotelu Lanterna
·27. – 29. 11. Umění být zdráv a emoční mistrovství s Janem Vojáčkem a Jitkou Ševčíkovou
·6. 12. Marek Orko Vácha: Láska tvoří krásu
·14. 12. Etiketa stolování s Ladislavem Špačkem
·28. 12. Degustační večer s vinařstvím Kadrnka ve Spa hotelu Lanterna
Pátky a neděle – hudební večery ve Spa hotelu Lanterna (piano, saxofon aj.)